Mladý zlodej z Maďarska skončil vo väzbe

06.02.2013 Nitra

Nitra - V sobotu 2.2.2013 krátko pred piatou hodinou popoludní spozorovali nitrianski príslušníci Policajného pohotovostného útvaru podozrivé vozidlo, o ktorom mali informáciu, že bolo odcudzené v Maďarsku a jeho vodič sa mal aj na území Slovenskej republiky dopúšťať trestnej činnosti. Policajti vozidlo zastavovali svetelným znamením Stop, na čo však šofér nereagoval a pri snahe uniknúť dvakrát narazil do služobného auta polície. 18 ročného mladíka obvinil preto vyšetrovateľ zo zločinu útoku na verejného činiteľa.
Pri vypočúvaní policajti zistili, že mladík aj so svojim kumpánom skúšali šťastie v Nitre viackrát. 22.12.2012 preskočili plot rodinného domu na Korčekovej ulici. Cez otvorené vchodové dvere sa dostali dnu a z predsiene ukradli dámsku kabelku s dokladmi a bankomatovou kartou, z ktorej sa pokúsili neúspešne vybrať peniaze. V ten istý deň rovnakým spôsobom ukradli kabelku z predsiene domu na Gorazdovej ulici. Spolu s kabelkou zmizli aj kľúče od auta a aj Renault Clio zaparkovaný pred domom. Podľa obvineného toto ukradnuté auto putovalo do Maďarska.
Muž obvinený už z troch trestných činov popísal kriminalistom ako 15.12.2012 podpálil sklad zaistených vozidiel pri Obvodnom oddelení PZ v Zlatých Moravciach. Svojmu spolupáchateľovi pomáhal dostať sa do priestorov skladu a poliať vozidlo, ktoré predtým pravdepodobne použili na trestnú činnosť v Maďarsku. Opel Astra zaistili policajti v Nitre, kde bolo dlhšie zaparkované. Pri preverovaní majiteľa vozidla zistili policajti, že je po vozidle vyhlásené pátranie. Vyšetrovateľ dal návrh na podnet prokurátora na väzobné trestné stíhanie obvineného a tento návrh Okresný súd v Nitre potvrdil.
 

Vyberte región